trenru

Ceviz Fidanı

04.04.2021
1.014
Ceviz Fidanı
Ceviz Fidanı

Tüplü ceviz fidanları yılın her mevsimi dikilebilir. Ancak genel kaide olarak Nisan ayı ile Ekim ayları arasında herhangi bir zamanda dikilmesi uygundur. Dikim ve bakım işleri açık köklü ceviz fidanları ile aynıdır.

Tüplü ceviz fidanları arasında chandler ceviz fidanı en çok tercih edilen tüplü ceviz fidanı türüdür. Ülkemizdeki farklı coğrafi bölgelerde, farklı iklim şartları yaşanabilmektedir. Bazı bölgelerimiz de kış mevsimi kısa ve ılıman geçerken bazı bölgelerimiz de ise sert ve uzun geçebilmektedir.

Kışı ılıman geçen bölgelerde yaz ayları sıcak ve kurak geçerken, kışları sert geçen bölgelerde yaz ayları daha serin geçmektedir. Doğu Anadolu’da kış aylarının sert yaşandığından dolayı fidan dikimi Nisan ayı ile birlikte başlamalı ve Ağustos ayında son bulmalıdır. Fidan köklerinin kışa güçlü girmesi gerekmektedir. Açık köklü fidan dikimi ise Doğu Anadolu’nun bir çok kısmında mevsim itibari ile uygun olmaz.

Akdeniz Bölgesinde ise yılın yaz ayları hariç diğer bütün aylarda tüplü ceviz fidanı dikimi yapılabilir. En uygun ay ise Kasım ayıdır. Açık köklü dikim daha öncelikli tercih olmalıdır.

Tüplü ceviz fidanlarımızın fiyatları çeşidine göre değişmektedir. Yerli ceviz fidanı çeşitlerinde şebin, bilecik, kaman 1, yalova 1-3-4 fidan fiyatları Yabancı ceviz fidanı çeşitlerine göre daha uygundur. Chandler, fernor, fernette, franquette, pedro ceviz fidanı fiyatlarımızı mutlaka sorunuz. Fidanlarımzın boyları yaklaşık 40-80cm arasındadır.

Üretim ve Satışını yaptığımız Tüplü ceviz fidanı çeşitlerimiz;

  • Chandler
  • Fernor
  • Fernette
  • Franquette
  • Pedro
  • Şebin
  • Bilecik
Fotoğraf Galerisi
Bize Sorabilirsiniz

Whatsapp
ANKA TARIM
ANKA TARIM
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?